MIKSI VALITA LIVEKOULUTUS SÄHKÖTYÖTURVALLISUUDELLE

 

Tässä blogissa käymme läpi miksi asiakkaat ovat päätyneet valitsemaan livekoulutuksen.

Elvytys maaseututiellä - Rojaltivapaa avainsanalla Painelu-puhalluselvytys ja tyyppiä Kuvapankin valokuva

 


Sähkötyöturvallisuus koulutus paikan päällä.

SFS 6002 -kurssille kannattaa osallistua paikan päällä, koska se tarjoaa mahdollisuuden suoraan vuorovaikutukseen kouluttajan ja muiden osallistujien kanssa, mikä helpottaa kysymysten käsittelyä ja parantaa oppimista. Paikan päällä keskittyminen on usein parempaa, ja osallistujat voivat verkostoitua alan ammattilaisten kanssa, mikä voi olla hyödyllistä tulevaisuudessa. Lisäksi fyysisellä läsnäololla varmistetaan laadukas oppimiskokemus ilman verkkokurssin mahdollisia häiriötekijöitä.

Verkostoituminen muiden ammattilaisten kanssa tarjoaa uusia näkökulmia sähköturvallisuuteen. Usein osallistujat jakavat omia kokemuksiaan työelämästä, kertoen tilanteista, joissa ovat joutuneet vaaratilanteisiin. Näitä esimerkkejä käsitellään luennon aikana, ja yhdessä pohditaan, miten tilanteet olisi voitu välttää. Opiskelijat ovat kurssin päätteeksi todenneet esimerkiksi: ”Tulin odottaen, että nukahdan kurssilla, mutta näin ei kuitenkaan käynyt.”

SFS 6002- ja SÄTKY-koulutukset tarjotaan usein myös webinaareina, mikä on kätevä tapa osallistua koulutukseen etänä. Webinaarit kuitenkin vaativat osallistujilta aktiivisuutta verkostoitumisen kannalta, eikä ne tarjoa yhtä sosiaalisia tilanteita kuin paikan päällä tapahtuvat koulutukset. Kun koulutus suoritetaan paikan päällä, taukojen aikana on mahdollisuus keskustella itseä kiinnostavista sähköturvallisuuden näkökulmista muiden ammattilaisten kanssa. Nämä keskustelut voivat usein syventää ymmärrystä ja avata uusia oivalluksia koulutuksen aiheista.

 

 

 

Jännitetyökoulutus alle 1000 V:n järjestelmiin

Standardien mukaan jännitetyökoulutukseen tulee sisältyä harjoitus, joka voi olla juuri sitä työtä, mitä osallistujat tekevät käytännössä. Olemme kehittäneet laitteistomme vastaamaan asiakkaidemme tarpeita. Viimeisin hankintamme on POK-jakokeskus, jonka avulla voimme suorittaa harjoituksia jakokeskuksen jonovarokepuolella. Käytössämme on myös muita jakokeskuksia, ja suunnitelmissamme on hankkia vielä kaksi uutta laitteistoa. AMKA-työtä varten olemme rakentaneet erityisen harjoitusrakennelman, joka mahdollistaa erilaisten työtehtävien harjoittelun käytännön tasolla.

 

 

 

 

Ensiapukoulutukset

Ensiapukoulutuksiin sisältyy aina harjoituksia. Esimerkiksi käytössämme oleva nukke voidaan liittää kouluttajan älypuhelimeen, jolloin saadaan graafinen näyttö oikeasta painelutahdista ja puhallustehosta. Palaute saadaan välittömästi. Harjoituksiin kuuluu myös haavojen sitominen. Voimme räätälöidä koulutuksia asiakkaan tarpeiden mukaan. Esimerkiksi tänä syksynä olemme ottaneet huomioon erään yrityksen, jonka työntekijät tulevat ulkomailta eivätkä ole tottuneet talviolosuhteisiin. Koulutuksessa käsiteltiin paleltumisriskien huomioimista ja toimintatapoja, kun pakkaset lähestyvät -30 astetta.

 

 

Asiakkailta tulleita palautteita

  • ”Esimerkit todella hyviä, ja koulutus tuli räätälöityä hyvin kurssin yleisön mukaan!”
  • ”Koulutukset joissa käytetään kokemuksesta saatuja esimerkkejä ovat aina hyviä!”
  • ”Hyvä koulutus ja tarpeeksi keskustelua aiheesta”
  • ”Hyvä koulutus, päivä meni mukavan nopeasti ja rennolla otteella! (: Parannusideoita ei nyt tullut mieleen, joten eiköhän se sitten ole ihan täysien pisteiden kurssi!”
  • ”Erittäin informatiivinen ja hyvä setti”
  • ”Hyvä koulutus jälleen kerran. Asiat kerrottu elävästi – > kukaan ei nuku!”
  • ”Harvinaisen innostava ja mielenkiintoisesti ylläpidetty koulutus. Kiitos!”
  • ”Käytännön esimerkit ovat loistava osa koulutusta. Näiden käyttämistä suosin muihinkin kurseihin ja koskettavat alaani.”

 

Tervetulo osallistumaan

 

Jyrki Karvo

Cad Sä Oy

 

 

 

 

Sähköautoihin tehtävä jännitetyö

Sähköautot toivat jännitetyön myös autopuolelle mukaan. Asiakas oli yhteyksissä ja hänen kanssaan yhteistyössä alkoi pidempi projekti, joka ei vielä ole lopussa. Tarkoitus on itsekin opiskella jännitetyö autoihin, jotta voimme tulevaisuudessa palvella asiakkaita parhaalla mahdollisella tavalla. Tulemme tulevaisuudessa avaamaan tätä erityisaluetta enemmän.

 

 

Jännietyön varusteet sekä työkalut

Matkassamme on kaikki töihin kuuluvat työkalut sekä muut varusteet. Uusimme kalustoamme tarpeen mukaan. Näin ollen pääsette näkemään uusia työkaluja harjoituksen kuluessa. Suositamme kuitenkin, että mukana olisivat omat suojavaatteet ja muut henkilökohtaiset varusteet. Suositus perustuu koronaohjeisiin, jotta harjoitukset voi tehdä turvallisesti terveyden vaarantumatta.

Pääset myös tutustumaan vanhaan tekniikkaan esim. uuniluukkukytkimen muodossa. Tällä ei tehdä harjoituksia vaan saa tutustua rakenteeseen ja miksi tätä pidetään vaarallisena laitteena. 

 

Tervetuloa jännitetyökoulutukseen

jyrki.karvo@cadsa.fi

050 433 5306

Cad Sä Oy tarjoaa monia erilaisia koulutuksia sähkötöiden parissa työskenteleville.

Missionamme on turvallinen työympäristö jokaiselle sekä minimoida sähkötöissä tapahtuvat tapaturmat.

Ota yhteyttä, niin kerromme lisää siitä, miten voimme auttaa teitä pitämään työntekijöidenne koulutukset ajan tasalla helposti!

Lue myös ylläpitopalvelustamme täältä!

ota yhteyttä!