MIKSI VALITA LIVEKOULUTUS SÄHKÖTYÖTURVALLISUUDELLE

Sähköautojen yleistymisen myötä tarve SFS-6002-koulutukselle on kasvanut, ja uusimman koulutuksemme olemme kehittäneet asiakkaidemme pyynnöstä. 

SFS-6002 historia sähköautoille

Asiakkaamme alkoivat kysellä SFS-6002-koulutusta erityisesti sähköautoihin liittyen. Näiden pyyntöjen lisääntyessä aloimme pohtia, millaisen koulutuksen voisimme kehittää, jotta asiat olisivat helposti ymmärrettävissä ja sisäistettävissä. Koulutuksen kehitys eteni perinteiseen tapaan, kunnes aloimme huomioida muitakin vaaratekijöitä kuin pelkästään sähköiskut ja oikosulut. Teimme yhteistyötä eri asiantuntijoiden kanssa arvioidaksemme todellisia riskejä ja laajensimme näkökulmaa SFS-6002-koulutuksen tarpeisiin.

Sähköauton erityispiirteet sähköturvallisuuden näkökulmasta

Sähköisku autossa on erittäin epätodennäköinen, sillä akku on hyvin eristetty. Akkuihin kohdistuvat työt tehdään tarkasti erityisohjeiden mukaisesti, ja näiden ohjeiden tulee olla asentajan käytettävissä. Lisäksi ohjeet ovat mallikohtaisia. Työalue eristetään, eikä siellä saa olla muita kuin työskentelijät. Suurin osa näistä töistä tehdään jännitetyönä, mikä asettaa omat vaatimuksensa.

Oikosulku ja Akkupalo

Akkupalon mahdollisuudesta ja toiminnasta sen sattuessa olemme keskustelleet myös paloviranomaisten kanssa. Heiltä saadut ohjeet litiumpalon varalle esitellään koulutuksen aikana. Lisäksi käymme läpi vaaratekijät, kuten kuumuuden ja kaasut, joita reaktio voi aiheuttaa.

Standardin (SFS-6002) vaatimukset

Koulutuksessa käsitellään vastuuhenkilöiden rooleja, sähkön aiheuttamia vaaroja, turvallisia työmenetelmiä sekä muita standardissa määriteltyjä työturvallisuuden toteutukseen liittyviä asioita. Hyödynnämme käytännönläheisiä esimerkkejä, jotta standardin velvoitteet ja vastuut tulevat selkeiksi. Olemme hioneet koulutusta saadun palautteen pohjalta, ja tärkein tavoitteemme on, että asiakkaat ymmärtävät uuden tekniikan vaatimukset ja pystyvät toimimaan niiden mukaisesti.

 

Palautteita ensimmäisistä koulutuksista:

”Mieluisa, kiinnostava, ja hyödyllinen koulutus. Kiitos!”

”Hyvä mukana pitävä ja osallistuttava koulutus”

”Erittäin hyvä, hyödyllinen sekä mielenkiintoinen koulutus. Kouluttaja ei jättänyt toivomisen varaa”

”Mallisuoritus mielenkiintoisesta koulutuksesta, ei ollut tylsää hetkeä. Kouluttajan pätevyydestä ei jäänyt epäilystä.”

 

Cad Sä Oy tarjoaa monia erilaisia koulutuksia sähkötöiden parissa työskenteleville.

Missionamme on turvallinen työympäristö jokaiselle sekä minimoida sähkötöissä tapahtuvat tapaturmat.

Ota yhteyttä, niin kerromme lisää siitä, miten voimme auttaa teitä pitämään työntekijöidenne koulutukset ajan tasalla helposti!

Lue myös ylläpitopalvelustamme täältä!

ota yhteyttä!